2015. április 18., szombat

Magos korongok



Egy újabb tojásfehérje hasznosító recept, ami nagyon jó megoldás, ha valami ropogós és finom édességre vágyunk. Nemcsak hogy finom, de gyorsan is megvan és egészséges is. A magokat úgy variáljuk, ahogy szeretnénk, bármilyen magot lehet használni, ki mit szeret. Ebből az adagból 20 darab kb. 6-7 cm átmerőjű korong lett. :)

Hozzávalók:

- 1 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 70 g cukor
- 20 g lenmag
- 30 g szezámmag
- 50 g napraforgómag
- 60 g zabpehely
- 40 g darált dió

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a zabpelyhet és a magokat.

A tojásfehérjéből a sóval együtt közepesen kemény habot verünk, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük amíg elfogy a cukor, és egy kemény habot nem kapunk.
Ezután beleszórjuk a magkeveréket, és egy kanállal összekeverjük.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és nagyon vékonyan lekenjük olajjal. Diónyi halmokat rakunk a magos masszából, majd egy olajos kanál hátával sima körökké kenjük.

170 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük a korongokat.

A sütőből kivéve tepsibe hagyjuk kihűlni, majd egy éles kés segítségével leválasszuk a korongokat a sütőpapírról.


Ötlet innen.

1 megjegyzés: