2015. szeptember 14., hétfő

Kapros-tejfölös csirkemell



Rég nem volt ételrecept a blogon, és hogy nehogy véletlenül is azt gondoljátok, hogy csak sütiken élünk, hozok egy végtelenül egyszerű, de annál nagyszerűbb egytálételt. :)

Hozzávalók kb. 4 főre:

- 65 dkg csirkemell filé
- 1 kg krumpli
- 45 dkg tejföl
- 1 csokor kapor
- 2 vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk.

A csirkemell filéket megmossuk és leitatjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk.

Egy hőálló edénybe rakjuk a krumpli- és húskockákat, rászórjuk a felaprított vöröshagymát és 2 gerezd fokhagymát. Meglocsoljuk az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kapor felét is rászórjuk.  Jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és fűszerek a krumplit és húsdarabokat. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

A tejfölbe elkeverjük az áttört fokhagymát és a megmaradt apróra vágott kaprot, majd ráöntjük a megpuhult krumplira és húsira. Összekeverjük, majd vissza tesszük a sütőbe fólia nélkül, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk a tetejét.


Recept ötlete innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése