2016. november 12., szombat

Táblacsokoládé készítő tanfolyam (rövid beszámoló)


A tegnap egy intenzív táblacsokoládé készítő tanfolyamon vehettem részt Kolozsváron.

A képzés elején egy rövid betekintést nyerhettünk a kakaóbab útjától a kész csokoládéig.
Ezt követően, rátértünk azokra a technikai elemekre, amelyek segítségével egy kemény, roppanós, fényes, és finom csokoládétáblát nyerhetünk. Többek között megtanulhattuk hogy hogyan kell megfelelően temperálni különböző módszerekkel (márványlapos temperálás, beoltó módszer) a csokoládét (étcsoki, tejcsoki, fehércsoki). Majd formába öntöttük és díszítettük (liofilizált, aszalt vagy fagyasztva szárított gyümölcsökkel, olajos magvakkal, ropogós gabonagolyóval, kókusz és mandula chips-el, kandírozott gyümölcs és virágokkal, rózsaborsal és még sorolhatnám).
A díszítést követően már csak a csoki hűtése maradt hátra. A megszilárdult csokikat a formából kivettük és jöhetett az eredmény szemügyre vétele és kóstolása. :)


A tanfolyamot mindenkinek tudom javasolni, nem csak azért mert a Corvin Chocolate -CRVN mestere, Pákay Árpád, végtelen türelemmel mutatta és segített a csokoládétábla elkészítés lépéseiben, hanem mert professzionális körülmények voltak, minőségi, felsőbb kategóriás alapanyagokat használtunk, és nem utolsó sorban korlátlan kóstolási lehetőség. :) Ugyanakkor, az elkészített alkotásokat mindenki hazavihette, így örvendeztetve meg a családtagokat.

A teljesség igénye nélkül, alább látható néhány kép az első csokitábláimról.
Persze ez még csak a kezdet, még sokat kell tanulnom és fejlődnöm. :)







A tanfolyam végén ízelítőt kaptunk  (szó szerint) a soron következő bonbon készítő tanfolyam remélhető végeredményéről. :D




1 megjegyzés: